Błonnik jabłkowy JNF600PLUS

Błonnik jabłkowy JNF600Plus jest preparatem otrzymywanym z wytłoków jabłkowych poprzez oczyszczenie, mikronizację (rozdrabnianie mechaniczne do rozmiarów kilkunastu-kilkudziesięciu mikronów) i sterylizację (cieplno-parową). Proces produkcji jest wyłącznie procesem fizycznym, produkt nie zawiera żadnych dodatkowych substancji chemicznych w 100% jest produktem naturalnym. Zawartość metali ciężkich oraz pestycydów jest znacznie poniżej dopuszczalnych norm.
Opis preparatu:
Sypki proszek o jednolitej łatwo rozsypującej się konsystencji (dopuszcza się lekkie zbrylenia). Barwa żółta to brązowej. Smak i zapach charakterystyczny dla jabłek, bez posmaków i zapachów obcych.
Zastosowanie:
Jako zamiennik substancji zagęszczających do produkcji ketchupu, sosów pomidorowych oraz marmolady. Dodatek do pieczywa powoduje wydłużenie okresu trwałości.

Regularne spożywanie błonnika pomaga zrzucić zbędne kilogramy . Korzystnie wpływa na perystaltykę jelit, przez co przeciwdziała zaparciom. Pomaga eliminować z organizmu toksyny i metale ciężkie. Spożywanie błonnika obniża poziom cholesterolu oraz pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi.

Okres przechowywania: 12 miesięcy

Wartości odżywcze w 100g błonnika
wartość energetyczna 96kcal/405kJ
błonnik całkowity 58.7g
błonnik rozpuszczalny 12.9g
błonnik nierozpuszczalny 45.8g
białko 6.6g
węglowodany 15.2g
tłuszcz 2.8g