Błonnik kakaowy KNF500

Błonnik kakaowy KNF500 jest preparatem otrzymywanym z prażonej łuski kakaowej poprzez oczyszczenie, mikronizację (rozdrabnianie mechaniczne do rozmiarów kilkunastu-kilkudziesięciu mikronów) i sterylizację (cieplno-parową). Proces produkcji jest wyłącznie procesem fizycznym, produkt nie zawiera żadnych dodatkowych substancji chemicznych w 100% jest produktem naturalnym. Zawartość metali ciężkich oraz pestycydów jest znacznie poniżej dopuszczalnych norm.
Opis preparatu:
Sypki proszek o jednolitej łatwo rozsypującej się konsystencji (dopuszcza się lekkie zbrylenia). Barwa brązowa. Smak i zapach charakterystyczny dla kakao, bez posmaków i zapachów obcych.
Zastosowanie:
Preparat można stosować jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych, przetworów mleczarskich. Zastępuje od 30% do 100% proszku kakaowego w wypiekach i produktach czekoladowych.

Regularne spożywanie błonnika pomaga zrzucić zbędne kilogramy . Korzystnie wpływa na perystaltykę jelit, przez co przeciwdziała zaparciom. Pomaga eliminować z organizmu toksyny i metale ciężkie. Spożywanie błonnika obniża poziom cholesterolu oraz pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi.

Okres przechowywania: 12 miesięcy

Wartości odżywcze w 100g błonnika
wartość energetyczna 102.5kcal/430kJ
błonnik całkowity 65g
błonnik rozpuszczalny 12.2g
błonnik nierozpuszczalny 52.8g
białko 19.5g
węglowodany 2.2g
tłuszcz 2.5g